Pravila o zaštiti privatnosti

Royal Mobil D.O.O. (u daljem tekstu "Društvo", “mi”, "kompanija”) deo je vode─çe globalne mre┼że veleprodaje i maloprodaje opreme za mobilnu telefoniju, i pokreta─Ź web servisa royalmobil.rs. U ime društva Royal Mobil D.O.O. zahvaljujemo se na tvojoj poseti našem web servisu, kao i na tvom interesovanju za našu kompaniju i ponude. Ozbiljno shvatamo zaštitu tvojih podataka o li─Źnosti zato ┼żelimo da osiguramo da ─çeš se ose─çati prijatno pri svakoj poseti na web servis royalmobil.rs.

U nastavku ─çemo te informisati o podacima koje prikupljamo prilikom tvoje posete našem web servisu te ─çemo ti objasniti na─Źine obrade i upotrebu tvojih podataka. Ako naš web servis sadr┼żi linkove koji te vode na neke druge web stranice, na tim se stranicama naša Pravila o zaštiti privatnosti ne primenjuju.

Prihvatanje ovih Pravila o zaštiti privatnosti zna─Źi prihvatanje prikupljanja, obrade i koriš─çenja tvojih podataka o li─Źnosti od strane društva Royal Mobil D.O.O., u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o li─Źnosti i uklju─Źuje uslove koje ─çemo ti opisati u nastavku ovog teksta.

Molimo te da odvojiš malo vremena da pa┼żljivo pro─Źitaš ova pravila.

Rukovalac

Rukovalac je glavna odgovorna osoba za obradu tvojih podataka o li─Źnosti koja odlu─Źuje o njihovoj svrsi i nameni. U ovom slu─Źaju rukovalac je:

Royal Mobil D.O.O.

Masarikova 122

15000 Šabac

Srbija

Kontakt broj: 063/32-32-42

E-adresa: info@royalmobil.rs

Ako se protiviš tome da Royal Mobil D.O.O. prikuplja, obra─Ĺuje ili koristi tvoje osobne podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o li─Źnosti, mo┼żeš poslati zahtev za prestankom obra─Ĺivanja tvojih podataka o li─Źnosti na e-adresu: info@ royalmobil.rs. Ishod toga mo┼że biti nemogu─çnost korištenja naše usluge.

Tvoja Prava

Imaš pravo besplatno zatra┼żiti prijem svojih podatka o li─Źnosti  koje obra─Ĺuje društvo Royal Mobil D.O.O.

Osim toga, imaš pravo i na slede─çe:

 • Pravo pristupa – pravo pristupa tvojim podacima kao i informacijama o na─Źinu obrade istih.
 • Pravo na ispravak - pravo zahteva za izmenu tvojih podataka o li─Źnosti.
 • Pravo na brisanje - pravo zahteva za brisanje tvojih podataka o li─Źnosti.
 • Pravo na ograni─Źenje obrade - pravo na zahtev ograni─Źenja obrade podataka o li─Źnosti.
 • Pravo prenosa podataka - pravo prenosa podataka o li─Źnosti u ─Źitljivom formatu.
 • Pravo prigovora - pravo povla─Źenja pristanka, kao i prigovora na obradu podataka o li─Źnosti.
 • Pravo ┼żalbe nadzornom organu - pravo pritu┼żbe koja se odnosi na društvo Royal Mobil D.O.O. mo┼żeš dostaviti nadzornom organu, odgovornom za društvo Royal Mobil D.O.O. 

Ako ┼żeliš iskoristiti bilo koje od navedenih prava mo┼żeš nas kontaktirati na e-adresu: info@ royalmobil.rs

Kada, zašto i kako prikupljamo tvoje podatke

Kako bismo mogli uspešno izvršavati svoje usluge i obaveze prema tebi, moramo prikupiti, obraditi i sa─Źuvatii, a ponekad i podeliti tvoje li─Źne podatke. U ispod prikazanoj tabeli mo┼żeš videti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu. Tako─Ĺe, mo┼żeš videti pod kojima uslovima delimo tvoje podatke s tre─çim stranama.

Li─Źni podaci su podaci pomo─çu kojih se mo┼że, direktno ili indirektno, stupiti u kontakt s tobom, poput tvog imena i prezimena, adrese, broja telefona, podataka o lokaciji ili e-adresa.

Molimo te da podeliš s nama samo one informacije koje su nam stvarno neophodne. S obzirom na to da ti ┼żelimo osigurati jasan pregled informacija, prikazujemo ti objašnjenje o obradi podataka u obliku tabele. Smatramo da tako dilimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan na─Źin, jasnim i jednostavnim jezikom.

Ispod prikazana tabela sadr┼żi informacije koje prikupljamo o tvojim li─Źnim podacima. S obzirom na to da postoje razli─Źiti tipovi podataka grupisali smo ih u kategorije kako bismo ti ih jednostavnije prikazali.

Li─Źno podaci koje prikupljamo prilikom poseta našoj stranici i registraciji

Kod prikupljanja tvojih podataka o li─Źnosti ┼żelimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom “što manje, to bolje”, a svi podaci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definiranu svrhu. U slu─Źaju da ne ┼żeliš samo posetiti naš web servis ve─ç se ┼żeliš ulogovati i videti svoje prethodne narud┼żbine, prikupi ─çemo slede─çe li─Źne podatke:

*Korisni─Źko ime

*Email adresa

*Broj telefona

*Adresa

U slu─Źaju da s nama podeliš osobne podatke druge osobe, za to moraš imati prethodni pristanak iste. Du┼żan/na si informisati osobe ─Źije podatke deliš o na─Źinu obrade podataka o li─Źnosti koji je u skladu s našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Li─Źni podaci koje prikupljamo kada posetiš našu stranicu, registruješ se i pošalješ svoju narud┼żbinu

Ako ┼żeliš isprobati sve što ti nudimo, treba ─çeš da se uloguješ putem svog korisni─Źkog naloga, nakon ─Źega ─çeš mo─çi izvršiti narud┼żbinu. Koli─Źina prikupljenih podataka zavisi o informacijama koje s nama podeliš. Kako bismo mogli uspešno obraditi tvoju narud┼żbinu, treba ─çeš da ispuniš “obavezna polja” predvi─Ĺena za osnovne informacije. Bez tih informacija ne mo┼żemo obraditi tvoju narud┼żbinu. U polja koja nisu ozna─Źena kao obavezna, ne moraš upisivati tra┼żene informacije. Ipak, ako se odlu─Źiš s nama podeliti takve informacije, pomo─çi ─çeš nam u poboljšanju naše usluge. Osnovne informacije koje prikupljamo su slede─çe:

Kategorije podataka

Objašnjenje

Informacije o korisni─Źkom nalogu (potrebne za uslugu dostave)

ime, prezime, naziv firme (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa, PIB i MB (ukoliko se radi o pravnim licima).

Li─Źni podaci

korisni─Źko ime, lozinka.

Podaci o komunikaciji

Komentari.

Informacije o narud┼żbini

istorija naru─Źivanja

Druge informacije

podaci koje dobrovoljno deliš s nama koriste─çi našu stranicu i sl.

Definisana svrha i pravni osnov

Tvoje li─Źne podatke prikupljamo samo onda kada je to potrebno. Prikupljanje podataka o li─Źnosti potrebno je kako bismo ti mogli pru┼żiti uslugu našeg web servisa. Podatke prikupljamo i obra─Ĺujemo u skladu s srpskim zakonom. Pristanak lica na koje se podaci odnose, poštovanje pravnih obaveza i legitimni interesi rukovaoca je pravna osnova prema kojoj vršimo obradu podataka o li─Źnosti. Sve o svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka mo┼żeš saznati u ni┼że prikazanoj tablici:

Šta je svrha

Zašto obra─Ĺujemo podatke u ovu svrhu

Proces naru─Źivanja i dostave

Tvoji se li─Źni podaci obra─Ĺuju i tokom naru─Źivanja. Kad šalješ svoju narud┼żbinu, u zavisnosti od toga jesi li registrovan korisnik ili gost web servisa (ako je primenjivo), obra─Ĺuju se podaci o tvom korisni─Źkom nalogu. Narud┼żbinu šaljemo , a zatim proveravamo je li uspešno izvršena dostava .

Kategorije podataka o li─Źnosti:

Pristup podacima

Informacije o nalogu

Podaci o vezi

Podaci o komunikaciji

Informacije o narud┼żbnii

Ostale informacije

Pravna osnova:

Kako bismo ti osigurali dostavu i kako bismo kontaktirali našepartnere moramo imati tvoje li─Źne podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i zaštita

┼Żelimo ti ponuditi najbolju mogu─çu uslugu zbog ─Źega nam je stvarno va┼żan odnos s tobom, ali nije svaki posetilac naše stranice ljubazan poput tebe. Kako bismo zaštitili našu uslugu i izbegli potencijalne rizike, moramo prikupiti osobne podatke koji nam poma┼żu identifikovati potencijalne pretnje. Tako─Ĺe, tvoje podatke ─Źuvamo i kako bismo te mogli obavestiti o zaštiti istih zbog toga bele┼żimo da li ti je došlo obaveštenje kao i jesu li ti dostupna Pravila o zaštiti privatnosti.

Kategorije podataka o li─Źnosti:

podaci o pristupu

Pravna osnova:

Zakonski smo du┼żni zaštititi tvoje podatke na odgovaraju─çi na─Źin (u skladu sa zakonskom obvezom) i u našem interesu je zaštita naše kompanije (legitimni interes).

Dalja obrada podataka zavisna od našeg legitimnog interesa

Naš je zadatak, osim svrhe i pravne osnove, da obra─Ĺujemo i li─Źne podatke zbog tzv. legitimnih interesa. Legitimni  interesi obrade podataka je posebno va┼żan za kompaniju zbog obrade u svrhu sigurnosti mre┼że i informacija kao i zbog direktnog marketinga.

Tvoje li─Źne podatke koristimo kako bismo zadovoljili svoje legitimne interese uz uslov da ne ugrozimo tvoja prava i slobode. Da bismo uskladili naše interese s tvojim pravima uveli smo prilago─Ĺene kontrolne mehanizme. Obrade podataka koje su opisane ispod u tekstu predmet su ─Źetverostranog testiranja koje slu┼żi osiguravanju tvojih prava i sloboda. Kao deo ─Źetvorostranog testa, najpre se proverava da su prikupljeni podaci (1. Test podatka o li─Źnosti) podaci o li─Źnosti. Zatim se testira je li svrha zakonita (2. Test svrhe) i jesu li li─Źni podaci koji ─çe biti prikupljeni u skladu s principima prikupljanja podataka (3. Test nu┼żnosti). Na samom kraju testiramo i ravnote┼żu interesa (4. Test ravnote┼że). Ako procenimo da mo┼żemo osigurati zaštitu tvojih podataka od bilo kakvog rizika, mi ─çemo ih obraditi na pravnoj osnovi legitimnog interesa. Takve obrade uklju─Źuju:

Obrade na osnovu legitimnog interesa

Objašnjenje

Reklamiranje

Ponude s popustima i promocijama kao i upitnike i  istra┼żivanja u svrhu poboljšanja naše usluge, slat ─çemo ti putem e–maila. Uvek mo┼żeš prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja. Ako ┼żeliš prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili te zanimaju dodatne informacije mo┼żeš nam poslati e-mail na: info@royalmobil.rs

E-mail marketing

Naš je cilj spre─Źiti generi─Źki newsletter i nekontrolirane marketinške mere. Upravo zato biramo modele prilago─Ĺene tvojim interesima i kontaktiramo te samo onda kada verujemo da bi ti se odre─Ĺena informacija mogla svideti. Ako ┼żeliš prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili te zanimaju dodatne informacije mo┼żeš nam poslati e-mail na: info@royalmobil.rs.

Utisci

U slu─Źaju negativnog utiska korisnika upu─çen , na kvalitet usluge dostave, odre─Ĺeni podaci (ime korisnika i broj telefona) dostavljamo partnerima , sa ciljem rešavanja primedbe upu─çene . Partner obra─Ĺuje podatke na osnovu legitimnog interesa. 

Spajanje i preuzimanje, promena vlasnika

Ako do─Ĺe do spajanja s drugom kompanijom ili do preuzimanja naše kompanije, toj ─çemo kompaniji preneti tvoje podatke. Naravno, tra┼żi ─çemo od kompanije da obradu tvojih podataka uskladi s Opštom uredbom o zaštiti podataka o li─Źnosti.

Ostale informacije

Ako dobrovoljno odlu─Źiš s nama podeliti informacije koje nisu obavezne, poma┼żeš nam u poboljšanju naše usluge.

Kada brišemo tvoje podatke?

Tvoje li─Źne podatke brišemo, prema propisanim pravilima, ─Źim se ispuni njihova svrha. U zavisnosti od svrhe obrade podataka, primenjuju se razli─Źita pravila o brisanju podataka. Prikupljeni podaci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadr┼żavanja podataka, sa─Źuvani podaci ─çe biti izbrisani.

Tvoje li─Źne podatke mo┼żemo izbrisati ako to zatra┼żiš od nas putem e-maila. Ako ne zatra┼żiš brisanje svojih podataka, mi ─çemo ih izbrisati deset godina nakon prikupljanja.

Tvoj ─çemo korisni─Źki nalog ukloniti ako je neaktivan više od deset godina. O brisanju tvojih podataka ─çemo te najpre obavestiti e-mailom koji ─çemo ti poslati na e-mail adresu s kojom si se registrirao/la na naš web servis.

I pored zahteva za brisanjem podataka, zbog zakonskih odredbi obvezni smo sa─Źuvati deo istih.

Osim naših pravila o brisanju podataka, postoje i pravila o periodu zadr┼żavanja podataka, koja tako─Ĺe moramo poštovati. Primera radi, porezni podaci se moraju ─Źuvati šest do deset godina, a u nekim slu─Źajevima ─Źak i du┼że. Posebna pravila o periodu zadr┼żavanja podataka zavise od lokalnih zakonskim uslova.

S kim delimo tvoje podatke?

U ovom delu ┼żelimo da te informišemo o tome s kim i pod kojim uslovima delimo tvoje podatke. Cilj nam je transparentno deliti tvoje podatke s tre─çim stranama.

Koje tre─çe strane imaju pristup tvojim li─Źnim podacima?

Nikada ne─çemo proslediti tvoje podatke neovlaš─çenim tre─çim osobama. S obzirom na to da u sklopu našeg poslovanja primamo usluge odre─Ĺenih pru┼żaoca, dajemo im ograni─Źen i strogo pra─çen pristup tvojim li─Źnim podacima. Pre nego što prosledimo li─Źne podatke kompanijama-partnerima na obradu, svaka ─çe kompanija biti pojedina─Źno revidirana. Svi primaoci podataka moraju ispuniti uslove zakonske zaštite podataka i moraju, valjanim dokazima, dokazati potrebni nivo zaštite podataka o li─Źnosti.

U ispod prikazanoj tabeli ┼żelimo na transparentan i jasan na─Źin informisati te o svim našim primaocima podataka te o razlozima deljenja tvojih podataka o li─Źnosti:

Primaoci podataka

Razlozi

Spoljni pru┼żaoci usluge

─îlanovi društva Royal Mobil D.O.O. komuniciraju sa spoljnim pru┼żaocima usluga. Spoljni pru┼żaoci usluga podsti─Źu naše poslovne aktivnosti procenom i poboljšanjem naših marketinških kampanja, omogu─çavanjem personaliziranog reklamiranja, IT rešenjima te sigurnim proverama (prepoznavanje i uklanjanje grešaka).

─îlanovi društva Royal Mobil D.O.O.

Uvek nastojimo efikasno koristiti resurse, što u ovom kontekstu zna─Źi da podsti─Źemo jedni druge u poboljšanju obrade podataka. S obzirom na to da i sama informacija o podacima o li─Źnosti predstavlja njihovu obradu, ┼żelimo te informisati o tome da odre─Ĺeni zaposleni spoljni pru┼żaoci usluga tako─Ĺe mogu imati ograni─Źen pristup bazi podataka o li─Źnosti.

Nudimo zajedni─Źki sadr┼żaj i usluge što uklju─Źuje i tehni─Źku podršku sistema.

Ne─çete primati ne┼żeljene newslettere ni druge promotivne materijale naših partnera.

Zakonska ovlaš─çenja i pravni postupci

Na┼żalost, mo┼że se dogoditi da se neki naši korisnici ili pru┼żaoci usluga ne ponašaju pošteno te da nas ┼żele oštetiti. U ovakvim slu─Źajevima nismo samo obavezni prema zakonu predati li─Źne podatke nadle┼żnim organima, nego je i u našem legitimnom interesu izbe─çi štetu i sprovesti tu┼żbu.

Ostale informacije

Podaci koje nam pru┼żate dobrovoljno dok koristite web stranicu ili srodne aktivnosti, ali i iz drugih izvora kao što su društveni mediji ili druge (javne) baze podataka.

Informacije o kola─Źi─çima

Definicija kola─Źi─ça i koje kola─Źi─çe koristimo

Kako bi posete našem web servisu i/ili aplikaciji bio što atraktivniji te kako bismo optimizovali koriš─çenje nekih funkcija, koristimo tzv. kola─Źi─çe. Kola─Źi─çi su tekstualne datoteke sa─Źuvane na tvojim ure─Ĺajima. Neki kola─Źi─çi se brišu nakon isteka sesije pretra┼żiva─Źa, odnosno nakon zatvaranja tvog pretra┼żiva─Źa (tzv. kola─Źi─çi sesije). Ostali kola─Źi─çi ostaju na tvojim ure─Ĺajima te pomo─çu njih mo┼żemo prepoznati pretra┼żiva─Źa prilikom tvoje slede─çe posete na naš web servis (trajni kola─Źi─çi). Na svom pretra┼żiva─Źu mo┼żeš odabrati opciju da te informišu o postavkama kola─Źi─ça te da sam/a donosiš odluku o tome ho─çeš li prihvatiti ili zabraniti kola─Źi─çe u specifi─Źnim situacijama ili pri svakoj poseti web stranici. Blokiranje kola─Źi─ça mo┼że ograni─Źiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

Koje kategorije kola─Źi─ça postoje

Neophodni kola─Źi─çi su potrebni jer ti omogu─çuju navigaciju i koriš─çenje web servisa i svih njegovih funkcija.. Bez ovih kola─Źi─ça ne mo┼że se garantovati funkcionalnost web servisa. Funkcionalnost web servisa uklju─Źuje sve radnje na web servisu (npr. unos teksta) pa ─Źak i navigaciju po web stranici.

Funkcionalni kola─Źi─çi omogu─çuju da se na web servisu sa─Źuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisni─Źko ime, jezik ili lokacija) te da poboljšaju mogu─çnost pru┼żanja bolje usluge. Ovi kola─Źi─çi prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti tvoje korake na drugim web stranicama.

Izvedbeni kola─Źi─çi prikupljaju informacije o korištenju web servisa - npr. koje stranice korisnik našeg web servisa naj─Źeš─çe pose─çuje i prima li ikada poruke o grešci na našem web servisu. Ovi kola─Źi─çi ne ─Źuvaju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sa┼żete (grupirane) i anonimne. Ovi se kola─Źi─çi koriste isklju─Źivo u svrhu poboljšanog rada stranice te u svrhu boljeg iskustva korisnika.

Kola─Źi─çi za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja prilago─Ĺenog korisniku i njegovim/njenim interesima. Koriste se za ograni─Źavanje oglasa te mere u─Źinkovitost reklamnih kampanja. Oni bele┼że tvoj poset web servisu. Ova se informacija mo┼że deliti s tre─çim stranama (npr. oglašiva─Źima) u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

Prigovori na koriš─çenje kola─Źi─ça

Ako ne ┼żeliš da društvo Royal Mobil D.O.O. bele┼żi informacije o tvojoj poseti na naš web servis, mo┼żeš isklju─Źiti tu opciju. U slu─Źaju da ne ┼żeliš koristiti kola─Źi─çe mo┼żeš isklju─Źiti tu opciju u svom pretra┼żiva─Źu. Ako izbrišeš kola─Źi─çe ili koristiš druge pretra┼żiva─Źe mora ─çeš ih ponovno isklju─Źiti na svakom pojedina─Źnom pretra┼żiva─Źu ili ure─Ĺaju.

Pravo izmene

Zadr┼żavamo prava za promenom Pravila o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavesti─çemo te o svim va┼żnim promenama, kao što su promene svrhe obrade podataka o li─Źnosti ili ostvarivanje novih svrha.

Završni savet

Zaštita tvojih podataka o li─Źnosti nam je od izuzetne va┼żnosti zbog ─Źega preduzimamo odre─Ĺene tehni─Źke i organizacione mere zaštite. Molimo te da imaš na umu da si upravo ti vlasnik/ca svojih podataka i što manje informacija podeliš, to više kontrole imaš. Primera radi, ako ┼żeliš pretra┼żivati anonimno i ne ┼żeliš da mi, ili naši pru┼żaoci usluga, analiziramo tvoje pretra┼żivanje, mo┼żeš napraviti promene u podešavanjima svog pretra┼żiva─Źa. Ako ne prilagodiš podešavanja, mnogi ─çe pru┼żaoci usluga sa─Źuvati podatke koje podeliš s nama. U retkim ─çe se slu─Źajevima kreirati personalizirana referenca, ali uviek mo┼żeš pretra┼żivatii u “Incognito na─Źinu” Google Chrome pretra┼żiva─Źu ili u “Privatnom na─Źinu” Firefox preglednika.

Kola─Źi─çe upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vr┼íimo dalja unapre─Ĺenja stranice sa svrhom pobolj┼íanja Va┼íeg korisni─Źkog iskustva, kako bismo personalizovali sadr┼żaj i oglase, omogu─çili zna─Źaj dru┼ítvenih medija i analizirali promet. Nastavkom kori┼í─çenja na┼íih stranica prihvatate upotrebu kola─Źi─ça.
 • Obavezni
 • Trajni
 • Statistika
 • Marketing